• Game4Me

Comic Review: Een Zoo Vol Verdwenen Dieren #2

Reeks Een Zoo Vol Verdwenen Dieren

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN: 9789462107977

Prijs: €6,99


Dat stripauteurs de jeugd ook wel eens wat willen bijbrengen over het dierenrijk mag duidelijk zijn. Er verschenen de voorbije jaren een aantal strips die draaiden rond gags rond uitgestorven dieren, vogels en dinosaurussen. Van die eerste is er nu een tweede nummer uit.


Je zou jezelf kunnen afvragen hoeveel uitgestorven diersoorten er nu wel niet kunnen zijn. Veel blijkbaar, want er wordt een tweede album gevuld van Een Zoo Vol Verdwenen Dieren. Aan het concept wordt niet getornd: paginalange - soms twee paginalange - gags over een bepaald dier dat een tijd is uitgestorven, en op het einde een infokaartje waar het dier leefde, wanneer het uitgestorven is, en meer. Dat werkt nog steeds, vooral omdat de gags toch wel echt grappig zijn.

Uiteraard kunnen niet alle gags even geslaagd zijn, en dat zijn ze dan ook niet, maar we lachen meermaals, en we kunnen ons voorstellen dat de effectieve doelgroep van 7-12 jarigen nog harder lachen. Hoewel het een heel informatieve strip is, wordt er tijdens de gags weinig geforceerde info meegegeven en zijn het vooral de kaartjes die hun werk doen. We leren ook in dit album weer dieren kennen waarvan we het bestaan nooit afwisten, en waarvan we er enkele oprecht cool vonden. Dan is de strip al in zijn opzet geslaagd.


Een Zoo Vol Verdwenen Dieren doet ook nu wat het beoogd: grappige gags brengen en de lezers iets bijbrengen over de hoeveel uitgestorven dieren die er door de eeuwen zijn bijgekomen. Ondanks de vele info, best een fijne strip.


7/10


© Game4Me