top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Een Zoo Vol Verdwenen Dieren

Reeks: Een Zoo vol verdwenen dieren

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN: 9789462107878

Prijs: €7,50


Het dierenrijk is een prachtig rijk van wezens die bewonderenswaardig mooi zijn wanneer we ze kunnen bewonderen in de vrije natuur. Er zijn natuurlijk ook dierentuinen en ondanks wat velen zeggen hebben ze een maatschappelijke functie. Kweekprogramma's zorgen voor het voortbestaan van dieren en het heeft een educatieve functie. Maar wat met uitgestorven dieren?


Daar gaat deze nieuwe strip immers over. In een Zoo vol verdwenen dieren volgen we Deborah die er begint te werken en elke pagina leren we een nieuw uitgestorven dier kennen. Heel erg educatief dus, maar tegelijk op jeugdmaat gehouden door van elke pagina een op zichzelf staande gag te maken. Toegegeven: het is allemaal niet altijd even grappig, maar we kunnen ons voorstellen dat jongere lezers het wel allemaal plezierig vinden.





Tegelijk is het een strip waar veel kinderen wel wat van gaan bijleren. De strip staat vol interessante weetjes over uitgestorven dieren, en tegelijk wordt er dus een grap aan verbonden. De strip wordt duidelijk in het leven geroepen om aandacht te geven aan diersoorten die uitsterven, getuigen van het dossiertje over bedreigde diersoorten aan het einde van de strip. Heel tof, want op geen enkel moment komt het belerend over.


De strip weet dus humor en educatie een beetje te combineren. Niet alle grappen landen even goed, maar het doelpubliek steekt er wat van op en kan regelmatig gniffelen met de paginalange gags. Een leuk tussendoortje voor de jongere lezers.


7/10


© Game4Me

bottom of page