top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Dood en Opgegraven #2 - De Lijken Willen Niet Wijken

Reeks: Dood en Opgegraven

Uitgeverij: Dupuis

Pagina's: 48

ISBN: 9789031438433

Prijs: €7,50


Doden die opstaan uit hun graf en aan de wandel gaan, zulke verhalen zijn er in overvloed. Meestal gaat het dan wel om het soort ondoden dat hersens van levenden verlangt en over de straten strompelt op zoek naar hun volgende brein om te verorberen. Dat begon de reeks Dood en Opgegraven wel een beetje helemaal anders.


Yan is dus opgestaan uit zijn graf én helemaal 'sound of mind', alleen ziet hij er heel dood uit. Het tweede nummer begint met een droom waarin hij zich voorstelt hoe een reünie met zijn gezin zou gaan. Dat schrikt hem af en wat volgt is een erg vlot lezend nummer waarin Yan van de ene situatie in de andere terechtkomt. Hij komt zijn moordenaar tegen, verzeilt in gekostumeerde feestjes waarin hij niet eens opvalt, en hij vindt geborgenheid.





klinkt leuk, en zo leest het ook. Goed, je kan jezelf echt wel enorme vragen stellen waarom de mensen die achter zijn geheim komen niet sterven van de angst, maar het moet een beetje eenvoudig en luchtig blijven. De relatie tussen hem en de mensen is wel niet eenvoudig, en de hang naar zijn gezin terug te zien haalt hem wel in. Het verhaal doet het heel gestructureerd en eindigt op een manier dat we al uitkijken naar het vervolg.


Het verhaal van Yan is echt goed en leuk om lezen. Iedereen gaat wat simpel mee in het feit dat hij als levende dode rondloopt, maar voor het overige is het een interessant verhaal met hier en daar personages met een discutabel moreel. Boeiend!


8/10


© Game4Me

bottom of page