top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Dinopark

Reeks: Dinopark

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN: 9789462108127

Prijs: €6,99


Dinosaurussen spreken en zullen altijd tot de verbeelding blijven spreken. Films als Jurassic Park zijn klassiekers en het afgelopen jaar waren er in ons land niet één, maar twee dino-exposities in Brussel te bewonderen. Om nog maar te zwijgen over Jurassic Park Dominion dat volgende zomer verschijnt in de bioscoop. Dan kan een toffe strip er ook nog bij.


We hebben het natuurlijk over Jurassic Park omdat de auteur en tekenaar van deze Dinopark strip duidelijk fans zijn van de franchise. De cover is al een referentie naar Jurassic World naar Owen op zijn motor, en de directeur van dit dinopark lijkt heel erg op de man. De interviewster heeft dezelfde naam als diens tegenspeelster in de film en ook naar de jager uit Jurassic World wordt een referentie gemaakt. Maar wat Dinopark vooral is, is een leuke en educatieve strip over het soort dinosaurussen dat geleefd hebben. Zo verscheen er ook wel een strip over vogels, maar die werd té belerend in de gags. Dan verschuift het soms van plezier naar ergernis.





Dat probleem heeft deze strip rond dinosaurussen niet. De gags en de informatie rond de dino's wordt vrij gescheiden gehouden. Jonge lezers leren wel wat uit de strip, er zitten zelfs een paar 'dossiers' bij, maar de gags blijven toffe gags, zonder belerend te worden. Ook leuk is dat er tijd en plaats is om het te hebben over dinosaurussen waar je doorsnee weinig over hoort. Het gaat dus niet alleen over de T-Rex, raptors en triceratopsen. Dat maakt het een toffe strip om te leze, zelfs al ben je niet de jongste lezer meer.


Dinopark is een fijne strip over een onderwerp dat jong en oud interesseert: de dinosaurussen. Er verschenen de afgelopen maanden héél wat strips over dieren, zoals Dolle Hondenavonturen en Vreemde Vogels en hoewel grappig, kwamen ze vaak te belerend over. Dat weet Dinopark te vermijden, waardoor de mix van het educatieve en grappige heel goed is.


8 / 10


© Game4Me

bottom of page