top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Smurfen en het Verloren Dorp #4 - Een Nieuw Begin

Reeks De Smurfen en het Verloren Dorp

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN: 9789462108530

Prijs: €6,99


De Smurfen gaan al enorm lang mee. Als kind keek ik er ook naar op televisie, en de animatieserie wordt dertig jaar later nog vertoond op televisie. Ondertussen zijn er ook heel wat strips verschenen maar ook twee films. In één van die twee films leerden we een nieuwe, vrouwelijke smurfenstam kennen, het onderwerp van dit avontuur.


Smurfin is dus al lang niet het enige meisjessmurf meer. De meisjessmurfen hun dorp is vernield en ze gaan samen met de Smurfen op zoek naar een nieuwe plek om herop te bouwen. Het is een nummer met verrassend veel elementen in. De eerste pagina's gaan over sterke vrouwen en hoe de meisjessmurfen de jongens enkele keren moeten redden, daarna gaat het over een toverdrank en er zit zelfs een eng stuk in, met een reuzenspin die smurfen ontvoerd.

Maar het is en blijft de smurfen dus blijft het wat luchtig en grappig, en uiteindelijk blijkt de spin een goede reden te hebben om de dingen te doen die ze doet. Het heeft te maken met de Grommerds en de bollen waarmee ze rondlopen, en dat is eigenlijk nog best een verrassende conclusie. Al moet je jezelf er niet teveel bij voorstellen: het is en blijft een kinderstrip, maar wel een hele leuke.


Toen de nieuwe meisjessmurfen erbij kwamen, leek het gewoon een leuke gimmick, maar dit is toch weer het vierde avontuur met het Verloren Dorp. Ook nu zitten er genoeg grapjes in voor de jonge lezer en bevat het avontuur verrassend veel verschillende dingen.


7,5/10


© Game4Mebottom of page