top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Slang en de Coyote


Reeks: Getekend

Uitgeverij: Le Lombard

Pagina's: 144

ISBN: 9789086771080

Prijs: €29,99


De reeks Getekend heeft al heel wat coole, ontroerende en fijne verhalen voortgebracht, en deze keer is het de beurt aan de auteurs van de reeks Tango om een verhaal naar de lezer te brengen die je moet meevoeren op een 144 pagina lange reis door het Amerika van de jaren '70.


Wanneer het verhaal begint ontmoeten we de op het eerste zicht vriendelijke, ongevaarlijke oude Joe. Hij maakt een roadtrip met zijn mobilhome, en onderweg komt hij een hond tegen die hij meeneemt en een leuke band mee opbouwt. Elke pagina draagt bij aan het minutieus opgebouwd verhaal dat beetje bij beetje het verhaal van de schijnbaar ongevaarlijke Joe blootlegt. Hij is de eerste man in het getuigenbeschermingsprogramma van de FBI en wordt gezocht door gevaarlijke kerels die hem gewoonweg koud willen maken.

Het levert een spannend verhaal op tegen de achtergrond van de jaren '70 in Amerika. Elke pagina doet het verhaal voortgaan en kriebelt de nieuwsgierigheid van de lezer om wat er verder zal gebeuren. Een knap uitgekiend verhaal met personages die stuk voor stuk sterk uitgeschreven zijn en een goede functie hebben in het verhaal. Geen enkel personage loopt er zomaar bij. Eén van de leukste personages is dan weer eentje dat niet kan praten: de hond (lees: coyote), die Joe onder zijn hoede neemt. De interacties tussen Joe en de coyote die wel honderd namen krijgt, zijn steeds enorm fijn en er groeit een heuse band. Daarnaast is De Slang en de Coyote gewoon enorm goed getekend. De sfeer druipt van de pagina's en complementeren het verhaal perfect. Een topavontuur.


Dat Matz en Xavier sterke verhalen kunnen brengen, weten we uit de reeks Tango. De Slang en de Coyote is meer een slowburner en minder actievol, en is een enorm sterk uitgeschreven verhaal dat heel knap uitgetekend is. Een must-read.


9/10


© Game4Me


bottom of page