• Game4Me

Comic Review: De Ruiterlijke Confessies van Dragon Dragon


Reeks: One Shot

Uitgeverij: Le Lombard

Pagina's: 56

ISBN: 9789086771226

Prijs: €16,50


Er zijn genoeg interessante personages in de militaire geschiedenis om prachtige en interessante verhalen over te vertellen, maar soms is het interessanter om gewoon een personage te verzinnen en er loos mee te gaan. Net zoals Simon Spruyt nu doet met Pierre-Marie Dragon. Een ongewoon personage die ongewone dingen mee maakt terwijl de rest strijd.


Strijden doet Pierre-Marie Dragon dus niet De lezer leert hem al snel kennen als een zeer excentriek persoon, die eigenlijk alles heeft om een succesvol militair te zijn. Hij is een goed ruiter en kan prima zwaardvechten. Maar hij kiest voor een levensstijl die hem niet verder brengt als de bedden van vrouwen en mannen. Terwijl we hier en daar echte veldslagen te zien krijgen in dit verhaal, weet hij zich steeds in iemand zijn broek te wurmen en dat klinkt natuurlijk wat absurd. Want dat is het ook. De schrijver kiest bewust voor het absurdisme en de tekenaar voelt dat verhaal goed aan, want ook de tekenstijl is eclectisch, doch fascinerend.

Ruwe lijnen, overdreven emoties in de gezichten... het zou voor andere verhalen niet werken, maar de tekenstijl wérkt voor dit verhaal over de excentrieke militair die enkel om geld en seks geeft. En als je zou denken dat het repetitief wordt, denk dan maar gauw wat anders: het verhaal weet je toch enkele keren stevig te verrassen, met personages uit het verleden die opduiken en anderen die hun relatie met Dragon zo goed mogelijk proberen te verbergen. Dragon is een gek en een schurk tegelijk, en dat wordt prima in het verhaal uitgespeeld door de schrijver.


De uiterlijke Confessies van Dragon Dragon is een excentrieke titel, wat past bij het excentrieke personage. Het absurdisme neemt over, en we krijgen een intrigerende protagonist die alles pakt en chanteert wat op zijn weg komt. Een heel interessant experiment.


8/10


© Game4Me