top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Rode Ridder #280 - De Monstermaker


Reeks: De Rode Ridder

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 40

ISBN : 9789002276606

Prijs: €7,99


Johan is terug met een nieuw avontuur. De cyclus rond Allis kende al heel wat wendingen, en nu is het weer tijd voor wat we in het vak een 'filler' noemen. Een avontuur dat de brug slaat tussen twee grote verhaallijnen.


Johan is nog steeds op de vlucht voor Koning Edouard, maar Johan zou de Rode Ridder niet zijn als hem dat niet weer bij een of ander gevaarlijk avontuur bracht. Het verhaal rond de gemaskerde bende wordt met voldoende mysterie gebracht en er wordt een snuifje bovennatuurlijkheid aan toegevoegd. Zo heb je toch het gevoel een substantieel verhaal mee te krijgen.Dat verhaal gaat best goed vooruit en wordt sterk in beeld gebracht. Er is ook een emotioneel aspect, met mannen die verdwijnen en zonen en moeders die die mannen zoeken, en De Rode Ridder die te hulp snelt. Wellicht had dit een uitgebreider verhaal kunnen zijn, en voelt het daarom hier en daar gehaast aan, maar het blijft een actievol en entertainend verhaal, en eigenlijk beter dan wat een filler meestal is.


De avonturen van Johan, De Roder Ridder, vallen zelden tot nooit tegen. Ook nu krijgen we een goed verhaal voorgeschoteld dat zelfs had kunnen dienen in een of andere cyclus. Een hoog tempo en veel actie zorgen voor een interessant avontuur.


8/10


© Game4Me

bottom of page