• Game4Me

Comic Review: De Rode Ridder #274 - De Hundeprest

Reeks De Rode Ridder

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002271618

Prijs: €6,99


De Rode Ridder verspilt geen tijd met zijn avonturen. De cycli volgen zich snel op en met regelmaat van de klok verschijnt er een nieuw avontuur van Johan, De Rode Ridder en Allis. Allis mag dan wel een punt van focus in het verhaal blijven, deze keer is ze niet écht van de partij.


In De Hundeprest komt De Rode Ridder weer in een netelige situatie terecht na een toevallige ontmoeting. Hij komt na het verijdelen van een overval terecht in een klein dorpje waar een legende, De Hundeprest, 's nachts mensen vermoord. Het mag dan wel een soort van filler zijn tussen cycli, verhaalgewijs voelt dit niet aan als een filler. De legende is interessant en het herbergt enkele mysterieuze dingen en dan is er nog de oude vrouw die De Roder Ridder als enige lijkt te zien.Een interessant verhaal dus, met voldoende actie en enkele verrassingen die het verhaal gaande houden. Het verhaal zit er heel snel op, maar dat wil alleen maar zeggen dat het een boeiend verhaal is dat geen saai moment kent. Ook qua tekeningen is het interessant gedaan door de Hundeprest als een mysterieus silhouet voor te stellen. Alles klopt dus aan dit verhaal en qua filler is het zo goed als je het kan krijgen.


De Rode Ridder staat altijd garant voor actievolle avonturen, maar de legende van de Hundeprest voegt wel wat toe aan de 'lore' van De Rode Ridder. Genoeg actie, knappe tekeningen en een mysterie van jewelste doen je snel bladeren van start naar finish.


8,5/10


© Game4Me