top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Rode Ridder #273 - De Duivelspenning

Reeks: De Rode Ridder

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002275241

Prijs: €6,99


De Roder Ridder is ook alweer van de partij. De reeks is, sinds Allis als centraal personage geïntroduceerd werd, vrij goed bezig. Hier en daar een filler-avontuur om bepaalde dingen te lanceren, maar het vorige verhaal duwde het verhaal rond Allis en Johan weer in de goede richting.


In dit avontuur komt Allis in bezit van de Duivelspenning. De eerste pagina's doen goed om te illustreren wat de Duivelspenning juist is. Een penning waar je nooit van afkomt, omdat het zijn weg naar de eigenaar steeds terugvindt. Iets waar Johan en Allis sceptisch tegenover staan, maar door toevalligheden beginnen ze het te geloven. Daartussen zijn ze ook onderweg naar Liber, een kennis van Merlijn, die het verhaal vooruit moet doen gaan. De Duivelspenning is daar een afleiding in, die samenkomt met het verhaal rond Allis en Liber.

De manier waarop dat gebeurt is wel niet zo sterk. Ze horen zelf dat ze geld nodig hebben om hun schuld af te betalen aan een kasteelheer, en dan zijn Johan en Allis verbaasd dat ze de afgestane penning terugzien wanneer ze bij de kasteelheer aankomen? Niet zo een sterke vertelling, al is het einde met Liber en wat er rond Allis gebeurt dat wel. Het geeft in ieder geval weer meer zuurstof aan de verhalen rond Allis om verder te gaan.


Allis haar verhaal kabbelt heel vaak maar wat voort, maar hier zien we op het einde toch weer eens iets heel interessants rond haar figuur gebeuren. Een stap in de juiste richting, net als in het vorige avontuur.


8/10


© Game4Me


Comentarios


bottom of page