• Game4Me

Comic Review: De Rode Ridder #272 - De Heksenjager

Reeks: De Rode Ridder

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002271595

Prijs: €6,99


De Rode Ridder is ook weer van de partij deze maand. Het vorig nummer maakte ons weer allemaal wat wijzer over Allis, terwijl het tegelijk ook weer wat nieuwe vragen opwierp. Het was te benieuwen welk avontuur Johan en Allis deze keer opnieuw bij mekaar zou brengen.


In dit avontuur zijn Johan en Allis gescheiden, en Johan zijn avontuur laat ons kennismaken met de heksenjacht die gebeurde wanneer er onverklaarbare dingen gebeurde. Hier is dat de dood van verschillende schaapjes in het dorp en een geboorte van een kind met een hazenlip. Uiteraard wordt de goedhartige persoonlijkheid van Johan weer gebruikt wanneer een vrouw onterecht wordt beschuldigd van hekserij en komt hij in de problemen.

Een gemakkelijk verhaal, maar wel eentje met geschiedkundige grondslag, want dit gebeurde allemaal effectief in de riddertijd. Maar het is vooral een vehikel om Allis en Johan weer samen te krijgen, want Allis ként de heksenjager. Maar eerst krijgen we vooral veel dialoog en weinig actie. Er is één actiemoment, maar dat is net te weinig om het avontuur boeiend genoeg te maken.


Het is niet zo een geweldig avontuur, deze maand. Het is wel interessant omdat je een blik krijgt op de heksenvervolgingen van die tijd, maar het gebrek aan actie en Allis die optreed als Deus Ex Machina, is wat simpel en maakt het minder boeiend dan anders.


6/10


© Game4Me