top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Rode Ridder #270 - Het Boek van Toth

Reeks: De Rode Ridder

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002271571

Prijs: €6,99


Johan, de Rode Ridder van de Ronde Tafel beleeft avonturen als nooit tevoren. Sinds de omslag naar de nieuwe grafische stijl en covers zijn ook de verhalen qua niveau een flink stuk de lucht in gegaan en sinds de introductie van Allis scheren de cyclussen hoge toppen. Ook nu is er een hoofdrol weggelegd voor Allis.


Het boek van Toth is één dat geen sterveling in handen of onder ogen mag krijgen en dus trekken de Rode Ridder en Merlijn er op uit om het boek te verstoppen. Het is het uitgangspunt van een verhaal om de honger naar kennis van Allis te illustreren, want ze achtervolgt hen en weet het boek nadat ze het verstopt hebben te pakken. Op zich een goede 'character building' voor het personage van Allis, maar voor het overige krijgen we voor het eerst in lange tijd een matig Rode Ridder-verhaal.





Het baadt immers allemaal in een 'wat een toeval' sfeertje dat je eerder verwacht in een kampioenenstrip. Daar werkt dat, hier niet. Het boek gaan van hand tot hand, het komt toevallig terug, Johan en Allis mislopen elkaar enkele keren, alweer per toeval, en daarom is dit avontuur wat te vrijblijvend. We verwachten net iets meer van een Rode Ridder-avontuur, hoewel er wel wat actie in zit en het figuur van Allis en hoe Merlijn ermee omgaat interessant blijft.


Desondanks hebben we de laatste jaren élke keer een beter avontuur gelezen dan deze filler. De meeste filler-albums van de Rode Ridder zijn gewoon goed. Dit is ook niet slecht, maar het stoelt teveel op toevalligheden en brengt daardoor toch een matig avontuur voort.


6/10


© Game4Me

bottom of page