top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Rode Ridder #269 - Kilyon

Reeks: De Rode Ridder

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002271564

Prijs: €6,50


De Roder Ridder beleeft onverminderd door avonturen en ook het verhaal van Allis is alles behalve afgelopen. Sinds Allis de scène van de Rode Ridder betrad kregen we al een paar goede cyclussen én enkele fillers, en vandaag draait het in het nieuwe nummer weer helemaal rond Allis.


Zoals we al vaak zagen, wordt Allis nogal veel naar het leven gestaan en dat is nu niet anders. Mordred broedt weer duivelse plannen om Allis uit te schakelen, en huurt een bij de Ronde Tafel in onmin gevallen ridder Kilyon in om haar uit te schakelen, in ruil voor eerherstel. Tegelijk heeft Bahaal Malfrat uit het dodenrijk gehaald. Om maar te zeggen dat er heel veel elementen zijn die het verhaal moet samenbrengen.





Al bij al voelt ook dit verhaal weer aan als een filler. Heel veel substantieel dat de rode draad van een groter verhaal vooruit helpt, zit er niet in. Tenzij dan het boek waarvoor Johan en Allis op pad moeten. Een boek met een inhoud en vooral einde dat je tot waanzin zou drijven. Behalve dat, is het een eenvoudig verhaal, maar eentje met veel elementen. Een opbouwend nummer dat de fundering legt voor een nieuwe cyclus.


De Rode Ridder stelt amper tot nooit teleur. Niet tijdens cyclussen, en zelfs niet met filler-avonturen zoals deze rond huurmoordenaar Kilyon. Alweer een vlot lezend avontuur met spanning en actie, maar weinig dingen die het grote verhaal vooruit helpen,


7,5/10


© Game4Me

bottom of page