top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Rode Ridder #266 - Gedoemd

Reeks De Rode Ridder

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002269523

Prijs: €6,99


De Rode Ridder loopt al ontzettend lang, en de driehonderd avonturen komen in zicht. We zitten nu aan nummer 266, en sinds de modernisering van de strip zijn de verhalen er alleen maar beter op geworden. De cyclussen zijn enorm sterk, en de tussenverhalen vermakelijk. Gedoemd is zo een zogenaamde 'filler'.


Allis en de Rode Ridder zijn nog steeds op pad en ook in dit nummer vinden ze alweer een avontuur. Of vindt het avontuur hén. Ze lopen op weg naar Sadar een gezelschap teen het lijft dat ogenschijnlijk wacht op een nieuw wiel dat nooit komt, in het gezelschap van een imposante stier en een meisje dat niet praat. ze trekken samen verder, maar al gauw wordt de sfeer grimmig.





Het nummer heeft eigenlijk twee delen; voor Sadar en in Sadar. Voor Sadar wordt het mysterie opgebouwd, In Sadar wordt het ontrafeld. Zij het niet helemaal. Maar het zou De Rode Ridder niet zijn als er een beetje mysterie bleef hangen. Het is een goed tussentijds avontuur met een balans van actie, heldhaftigheid en zelfs een vleugje dierenactivisme. Maar we zijn ook eerlijk: We snakken opnieuw naar de start van een cyclus.


Hier en daar werd de voorbije nummers de start van een cyclus geteased, maar blijkbaar is het nog niet voor nu. Ook 'Gedoemd' is een filler, maar het is een goede. Actie, mysterie, bloedvergieten... alles wat een goede Rode Ridder-strip nodig heeft. Op naar het volgend avontuur.


8/10


© Game4Me

bottom of page