top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Oorlog van de Lulu's - Luigi

Reeks: De Oorlog van de Lulu's

Uitgeverij: Casterman

Pagina's: 56

ISBN: 9789030377061

Prijs: €8,50


Van Casterman komt deze maand een nieuw avontuur in de reeks 'De Oorlog van de Lulu's'. Die reeks van Hautiére en Hardoc stelt nooit teleur. De reeks rond een groep kinderen op de voorgrond van Wereldoorlog II levert grappige, ontroerende en boeiende avonturen op. Zet het avontuur 'Luigi', dat verder?


In dit avontuur volgen Luigi en Lucien die door de verwoeste landschappen van Picardië, op zoek naar de anderen en strandden ze in een dorpje, wachtend op nieuws. Dit avontuur is vooral eentje met de moraal dat je de vijand kan vergeven en dat ze slechts orders opvolgden. Luigi en Lucien ontdekken immers een achtergebleven Duitster die geroofde schatten bewaakt. En dat terwijl de oorlog eigenlijk afgelopen is. Ook dit is weer een boeiend verhaal met een achterliggende moraal waar je kan achterstaan.





Luigi en Lucien helpen de Duitster, die ze François gaan noemen, en het dorp wijsmaken dat hij stom geboren is en dus niet kan praten. Dat levert interessante stukken op, en enkele gevaarlijke momenten die een invloed hebben op het verdere avontuur van Luigi en Lucien. Maar dat het van de eerste pagina tot de laatste pagina een boeiend leesstuk is, is een vaststaand feit.


De Oorlog van de Lulu's is een enorm interessante stripreeks die niets fout kan te lijken doen. Ook nu krijgen we een boeiend verhaal dat geen pagina vervelen kan. Opnieuw een geslaagd avontuur.


8/10


© Game4Me

bottom of page