top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Nieuwe Avonturen van Nero en Co - De Hemeltergers


Reeks: De Nieuwe Avonturen van Nero en Co.

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 64

ISBN: 9789002275265

Prijs: €16,99Wie herinnert er zich niet een Nero-stripavontuur te lezen in zijn kindertijd? Jan Spier, Madame Pheip, Petoetje en Petatje, Tuizentfloot.. Iconische stripfiguren van een oer-Belgische reeks. De reeks begon al in 1947 en kende zijn einde in 2002. Het is dus al twintig jaar geleden dat er een avontuur verscheen met wafelbak op het laatste plaatje. Geen beter moment dus om nog eens een hommage uit te brengen.


De Nieuwe Avonturen van Nero en Co. laat Kim Duchateau en Dirk Stallaert na twee decennia nog eens een nieuw avontuur op de been brengen. Nero luiert, zijn vrouw trekt een legerpak aan en commandeert Jan en Alleman. Al snel zitten we terug in de avontuurlijke sfeer van alle personages. Dat maakt dat het goed geschreven is, want het is alsof de reeks nooit weggeweest is. Het plot draait rond Adhemar die verdwenen is en een nieuwe wereldorde die zich ontwikkelt, met Engelen aan het roer. Geen lieve Engelen, maar treiterende Engelen die belastingen heffen tot op zuurstof toe. Dat levert absurde en grappige plaatjes op en doet op die manier ook wel wat maatschappijkritiek sluimeren in het verhaal, dat alles te duur wordt, en alles belast wordt.

Alle personages waar we van gaan houden zijn passeren trouwens wel de revue. Sommigen worden misschien wat onderbelicht - we hadden Tuizentfloot en Jan Spier graag méér gezien, - maar een avontuur heeft natuurlijk maar zoveel pagina's. En dan doet het verhaal het nog wel goed. We krijgen echt een klassieke Nero-sfeer, dat ook nog eens schitterend getekend is, alsof Marc Sleen zelf nog aan de tekentafel zit. Het nieuwe personage, de gevallen Engel, is trouwens een heerlijk personage dat het verhaal zo goed doet vooruitgaan en de Deus Ex Machina van het verhaal blijkt. Hommages stellen zelden teleur en dat doet ook dit avontuur van Nero niet.


Deze hommage is een welgekomen avontuur. We hebben met veel plezier opnieuw een Nero-avontuur gelezen, waarin misschien niet alle personages de aandacht krijgen die ze verdienen, maar we zién ze wel allemaal terug. Een leuk verhaal met geslaagde tekeningen en leuke humor. Zoals een hommage moét zijn.


Bron: Persbericht


© Game4MeComentarios


bottom of page