top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Man die de Wereld Bedacht

Reeks: De Man die de Wereld Bedacht

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 80

ISBN: 9789462108288

Prijs: €19,99


Rodolphe en Marchal hebben al tal van interessante stripverhalen uitgebracht die ons verder brengen dan onze eigen planeet. Kenya, Amibia, Amazonia... Allemaal knappe en boeiende verhalen en met De Man die de Wereld Bedacht komt daar misschien nog een boeiend verhaal bij. Misschien... want ondanks hun reputatie moeten we na het lezen nog overtuigd zijn.


Het verhaal begint alleszins goed. We zien de protagonist van het verhaal, John Bowman, die nachtmerries heeft van zijn laatste missie en daarna Charlie leert kennen die zich voorstelt als 'bediende'. Het verhaal wordt zorgvuldig opgebouwd, met Charlie en John die samen heel wat dingen doen en alsmaar dichter naar mekaar toe groeien. Rodolphe laat het verhaal rustig opbouwen en dat wat er met John en zijn nachtmerries aan de hand lijkt, laat hij rustig sudderen in het verhaal, en de verbeelding van de lezer.

Er zit een goeie balans in hoe het verhaal uitgebouwd wordt, hoe de relatie van Charlie en John evolueert en de eerste dingen die een aanwijzing geven dat het niet helemaal snor zit met John. Het gaat zéker niet te snel, maar ook helemaal niet te traag. Het tempo zit goed en de knappe art zorgt voor een gestroomlijnd album. Het is pas in de laatste tien pagina's dat alles wat duidelijk wordt, maar het voelt aan als een pay-off en niet iets wat te lang geduurd heeft. Daardoor lijken Rodolphe en Marchal toch weer een topverhaal mee gecreëerd te hebben.


Na de Amazonia en Kenya-cyclussen is De Man die de Wereld Bedacht toch weer een enorm sterk verhaal. De schrijver weet een uitstekende balans te houden tussen verhaal uitbouwen en hier en daar het verhaal voort te stuwen. Een pageturner van begin tot einde.


9/10


© Game4Me

bottom of page