• Game4Me

Comic Review: De Kronieken van Amoras - De Zaak Sus Antigoon #2

Reeks De Kronieken van Amoras

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN:9789002275302

Prijs: €7,99


De Kronieken van Amoras telt nu, met dit verhaal erbij, zijn tiende album. De reeks, die een volwassen kijk gaf op de avonturen en het verleden van Suske, Wiske en hun vrienden, De reeks begeesterd en kwam na het initiële verhaal met verhalen rond Krimson en De Zwarte Madam. En nu dus met het tweede avontuur rond Sus Antigoon.


In het vorige nummer hadden Suske en Wiske een collectieve droom rond Sus Antigoon en het schip 'De Antverpia'. Omdat ze Barabas in hun droom zien, gaan ze hem een bezoekje brengen en voor we het weten zitten ze in een spannend avontuur in het verleden, met een gestrande Antverpia en moeten ze het logboek naar huis brengen om te zien wat er gebeurd is. Van bij het begin zit er tempo in en is het razend interessant.

De Kronieken van Amoras brengt tijdreizen en verschillende realiteiten in het verhaal, en Suske en Wiske doorlopen meer dan één realiteit. Heel erg cool en spannend en het gestrande verhaal brengt een soort piratensfeer met zich mee, inclusief de obligatoire Spanjaard en monster waardoor ze niet op hun gestrand schip durven. De tekeningen zijn weer fenomenaal en het verhaal is érg sterk. De verhalen rond Sus Antigoon zijn het meest avontuurlijke en verhalend sterkste wat we al zagen van de Amoras-reeks.


Legendre en Cambré blijven ijzersterke verhalen brengen rond Suske en Wiske en al de figuren die hen de voorbije decennia hebben ondersteund. Een sterk verhaal, gecombineerd met prachtige tekeningen zorgen voor alweer een uitmuntend avontuur.


9/10


Game4Me