top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Kleine Robbe #19 - Praat Niet met 'n Volle Mond


Reeks: De Kleine Robbe

Uitgeverij: Dupuis

Pagina's: 48

ISBN: 9782390600350

Prijs: €7,99


Robbedoes is een stripicoon, en onlangs verscheen er nog een nieuw avontuur in de reeks. Maar de held met het picollopakje en zijn eekhoorn en luide beste vriend Kwabbernoot, vallen de laatste jaren vooral op met hommage-albums waar verschillende tekenaars en auteurs hun versie mogen geven. Maar er is natuurlijk ook nog De Klein Robbe...


Voor de negentiende keer al gaan we op ontdekking in de kindertijd van Robbedoes. Deze keer komen we meer te weten over zijn kalverliefdes, de leerkracht lichamelijke opvoeding, zijn oma die gaat daten en veel meer. Wat opvalt is hoewel het bedoeld is voor misschien wat jongere lezers, dat het ook enorm vlot leest voor iets oudere lezers en er thema's inzitten die toch wel leuk zijn om te verkennen als oudere stripliefhebber.

Het behandelt deze keer trouwens ook zwaarwichtige thema's als dementie, maar altijd vanuit een luchtig perspectief met hier en daar een leuke kwinkslag. Ook alles rond de leerkracht lichamelijke opvoeding komt goed uit de verf en is best interessant. Het maakt van die leerkracht een tragikomisch figuur. Al moeten we van de Kleine Robbe-strip niet meer maken dan het is: vluchtig entertainment voor de stripliefhebber. Maar wél goéd luchtig entertainment.


De Kleine Robbe is compact in zijn grappen, maar houdt ook van langere gags dan die van één pagina, wat je wel in veel soortgelijke strips ziet. Het is een strip voor jong en oud en weet kleurrijke, leuke figuren in leuke situaties te brengen en tegelijk soms iets serieus op een luchtige manier te brengen.


7,5/10


© Game4Me


Comments


bottom of page