top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Killer Staatszaken #2 - Kortsluiting

Reeks: De Killer Staatszaken

Uitgeverij: Casterman

Pagina's: 56

ISBN: 9789030376903

Prijs: €20,99


De reeks Killer gaat al even mee, en met De Killer Staatszaken kregen we een nieuwe reeks voorgeschoteld. Ondertussen krijgen we het tweede avontuur voor de kiezen, bijna negen maanden na het eerste avontuur. Opnieuw een interessante thriller?


Deze keer krijgen we een verhaal dat opent met filosofische mijmeringen over hoe nietig ons korte bestaan als mens is, tussen de miljarden mensen die al geleefd hebben in de tijdsspanne dat de mens bestaat. Filosofische mijmeringen van een man die zijn hand er niet om draait om mensen neer te leggen. Die mijmeringen en de vele moorden die we zien in dit nummer staan in schril contrast met mekaar en dat werkt echt goed. Een sterk verhaal dus, met tegenstelling en vooral héél veel doden.





Het begint allemaal bij het opzetten van een moord die moet lijken op een afrekening tussen twee bendes. Allemaal op één van hun infiltranten hoger in de ranken te krijgen en te achterhalen waar de wapenstroom vandaan komt. Het is een echte thriller met nog meer geweld dan anders en iedereen valt in bosjes dood. Echt iets voor de actiefans onder de stripliefhebbers en alleszins een comic die op geen enkel moment verveelt.


De Killer Staatszaken is ongetwijfeld een van de meest gewelddadige reeksen in stripland in deze moderne tijden. Helaas is het verhaal nog realistisch ook en gebeuren zo'n dingen gewoon. Een straf verhaal, goede actie en een echte page-turner.


8,5/10


© Game4Me

bottom of page