top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Kiekeboes #159 - Onvervalst Vervalst

Reeks: De Kiekeboes

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN: 9789002270178

Prijs: €6,99


De Kiekeboes ontbreekt het niet aan releases. Naast de gebruikelijke avonturen in de hoofdreeks, krijgen Marcel en zijn familie de laatste tijd ook enkele verzamelalbums in de winkel die hun beste, wat oudere avonturen verzameld. Zoals vorige maand nog. Nu is het gewoon weer tijd voor een nieuw avontuur: Onvervalst vervalst.


De Kiekeboes-avonturen zijn altijd wel goed. Een sterk verhaal, humor en voor de iets grotere lezers, in tegenstelling tot de Jommekes- en Suskes en Wiskes van deze wereld. Dat verhaal is ook nu weer in orde, al is Onvervalst Vervalst een enorme cascade van toevalligheden die doen denken aan het gemiddeld scenario van F.C. De Kampioenen. Maar dan beter uitgewerkt en wat volwassener. Het draait om een gestolen schilderij, waar een minder waardevol werk over wordt geschilderd, en door een aantal gebeurtenissen belandt het in de handen van Marcel zijn moeder, waardoor hij het moet gaan stelen voor Van de Kasseien én een bandiet.





Iedereen die je kent uit de De Kiekeboes geraakt er dus op één of andere manier bij betrokken. Zelfs Goegebuur. Het is dus allemaal iets minder ingewikkeld dan gewoonlijk, maar het verhaal is wel nog altijd even leuk, met de occassionele humor die op de juiste momenten er tussen wordt gegooid. En daar heeft in dit verhaal de kluns-inbreker Balthazar, die we maar al te goed kennen, veel mee te maken.


De Kiekeboes brengt weer een uitstekend verhaal, zij het dat het iets minder spannend of ingewikkeld is dan andere Kiekeboes-verhalen, maar toch weer tof is om lezen. Een goede combinatie van spanning, humor, maar in dit album vooral véél toeval.


8/10


© Game4Me



bottom of page