• Game4Me

Comic Review: De Jeugd van Alex #3 - De Demon van Torralba

Reeks De Jeugd van Alex

Uitgeverij: Casterman

Pagina's: 56

ISBN: 9789030377207

Prijs: €8,99


De figuur van Alex heeft al héél wat avonturen beleefd, en met Alex Senator was er al een interessante spin-off, al zijn niet alle fans daar heel tevreden mee. Sinds een tijdje is er ook een stripreeks over de jeugd van Alex. Titel? Letterlijk: De Jeugd van Alex. Het derde avontuur ligt nu in de winkelrekken.


Wat de spin-offs zéker tonen is dat Alex altijd grote avonturen heeft beleefd. Of het nu als soldaat of senator was, en zelfs als kind. In dit deel Zijn Alex en zijn zus ten prooi gevallen van een bende, die hen verkoopt als slaven waarna ze na te vluchten bij een dievenbende terechtkomen. Er gebeurd heel veel op korte tijd en vooral Alex zijn doorzettingsvermogen wordt getoond.

De bende kinderen waar ze in terecht komen, lijken op het eerste zicht een veilige haven te bieden, maar trouwe Alex-lezers weten dat het nooit is wat het lijkt. Er is meer aan de hand, en er is - uiteraard - verraad in het spel. Het wordt nog spannend en de man die Alex en zijn zus initieel koopt, duikt ook terug op. Het einde verraad al dat ze niet berusten in hun lot, maar volgende keer terug op zoek gaan naar een weg naar huis.


De Jeugd van Alex toont nieuwe verhalen die de man vormen die we leren kennen in de hoofdreeks en de reeks Senator, en toont vooral dat hij al heel wat meemaakte van kindsbeen af. Het is toegankelijker voor jongere lezers, maar heeft na het verhaal ook nog enkele pagina's leerrijke geschiedenis in petto.


7,5/10


© Game4Me