top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Buurtpolitie #9 - De Gijzeling

Reeks De Buurtpolitie

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002269950

Prijs: €6,99


De politie, je beste vriend. Het is een gezegde dat zeker en vast opgaat voor de agenten uit de buurtpolitie. Altijd vriendelijk, vaak grappig en enorm populair bij kinderen. Ondertussen zit de stripreeks al aan zijn negende album, en de reeks lijkt nog niet aan zijn einde.


De eerste strips waren erg absurd en geheel onrealistisch, maar sindsdien komt de stripreeks, van de hand van Nix, vaker met meer realistische verhalen. In dit nieuwste avontuur draait alles rond een kunstroof én gijzeling. Het korps van de commissaris gaat op museumbezoek en een kunstwerk met kogelgaten is het onderwerp. Eén van de politiemensen wordt er ingeluisd, en een ware thriller ontwikkelt zich.





Nu, thriller is overdreven. Hoewel iemand gegijzeld en erin geluisd wordt voor kunstroof, zit er genoeg humor in dit avontuur dat de buurtpolitie typeert. Toch is het best ook spannend en zit er een goed motief achter de kunstroof. Eén van de meer realistische, betere strips in de reeks. Erg leuk voor kinderen, maar ook best aangenaam als tussendoortje voor de wat oudere stripliefhebber.


De Buurtpolitie-strips zijn een succes en afgaand op dit verhaal zijn we er van overtuigd dat dit niet dra zal veranderen. De verhalen blijven leuk, de dosis humor blijft constant en het doelpubiek zal deze verhalen voorlopig lustig blijven verslinden.


7,5/10


© Game4Me

bottom of page