top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Buurtpolitie #20 - Het Dinobot


Reeks: De Buurtpolitie

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002279270

Prijs: €7,99


De Buurtpolitie mag dan wel enkele figuren zijn kwijtgespeeld en al even geen nieuwe afleveringen meer uitzenden, het blijft populair. Bewijs is de stripreeks die schijnbaar een lang leven geschoren is, want we zitten al aan het twintigste avontuur. Absurd, zoals meestal, of geaard, zoals héél soms?


In dit nieuwe avontuur is er weer een hoofdrol weggelegd voor één van de meest kleurrijke figuren uit de Buurtpolitie: Stafke. De wat oudere, bijzondere man begint een hondenschool. Een simpel begin van wat alweer een vlot lezend verhaal wordt. De humor en de situaties zijn deze keer alweer wat absurder, en geleend van klassieke grappen. De hond die een bot steelt en een skelet laat instorten: het is een klassieker.





Klassiekers zijn klassiekers voor een reden en in combinatie met de kleine keffer die het verhaal van het verdwenen dinobot in gang zet, is het best nog grappig en leuk in beeld gebracht. Zeker als het museum zonder dat bot het skelet opnieuw probeert te bouwen. Het verhaal is dus heel simpel, grappig en vlot, wat ideaal is voor de doelgroep van deze strip.


De strip van de buurtpolitie werkt, omdat het een simpel verhaal, absurde humor en leuke settings steeds weet te combineren met hun bonte reeks aan personages. Op deze manier kan de strip echt nog wel een tijdje lopen.


7/10


© Game4Me

bottom of page