top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Buurtpolitie #18 - Het Waarheidsmasker


Reeks: De Buurtpolitie

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002275524

Prijs: €6,99


De Buurtpolitie lijkt met zijn nieuwe afleveringen op de televisie over zijn hoogtepunt heen, maar de herhalingen blijven scoren, en dat doet de stripreeks van Nix ook. De verkoopcijfers moeten goed zijn, want Standaard Uitgeverij weet van geen ophouden en publiceert al het achttiende nummer in de reeks.


Kuisvrouw Gonda staat centraal in dit verhaal. De immer goedgeluimde kuisvrouw die als goudeerlijk wordt beschouwd door de agenten, komt in het oog van de storm te staan wanneer bewijsmateriaal van een diefstal haar vingerafdrukken bevat. Ze wordt ontslagen, maar ze wil haar onschuld bewijzen en samen met haar moeder gaat ze aan de slag. Dat Gonda, de kuisvrouw, eens centraal staat in een avontuur is eens een leuke afwisseling. Zo leer je een bekend zijpersonage wat beter kennen en het geeft meer mogelijkheden.

Iemand die het recht in eigen handen neemt levert meestal een goed verhaal op, en ook het verhaal van Gonda doet dat. Grappig op de juiste momenten, en in tegenstelling tot wel vaak in de reeks, is het niet zo heel voorspelbaar. Uiteraard heeft het verhaal niet zoveel verrassingen in petto, en is het geschreven op maat van zijn doelpubliek, maar dit avontuur leest fijn weg.


Het Waarheidsmasker is een tof avontuur dat eens iets anders doet en de kuisvrouw in de hoofdrol plaatst. Niets wereldschokkends, maar toch niet helemaal voorspelbaar en dat is al eens anders geweest in de stripreeks van de buurtpolitie.


7/10


© Game4Me

Comments


bottom of page