top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Buurtpolitie #17 - Raar, Raar, Raar

Reeks De Buurtpolitie

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN:9789002275517

Prijs: €6,99


De Buurtpolitie blijft het bijzonder goed doen. De stripreeks gaat al naar zijn zeventiende avontuur en er komen geheid nieuwe afleveringen - zij het zonder het meest populaire personage, Koen Baetens. In de reeks zijn er al twee nieuwe personages, en deze keer duiken ze ook in de stripreeks op.


Nieuwelingen Indy en Vince zijn in de televisiereeks al niet meer zo nieuw, maar nu maken ze dus hun stripdebuut. Ideaal om vers bloed in de strip te pompen, want Indy krijgt meteen een hoofdrol. Het begint allemaal met een wildplassende truckchauffeur met Russische nummerplaat en Indy die het allemaal veel te saai vindt in vergelijking met zijn avonturen in Brussel, maar al snel wordt het naar traditie in deze stripreeks ingewikkelder. Het absurde van sommige avonturen blijft deze keer wel achterwege en Indy staat centraal in een meer realistisch verhaal.

Dat komt de Buurtpolitie-strip ten goede.Indy zijn avontuurlijke en hands-on persoonlijkheid clasht op grappige manier met personages als Patrick en het zorgt voor een atypisch tempo in deze strip. Waar het doelpubliek van de strip toch vooral jonge lezers is, zorgt deze verandering er voor dat ook volwassen lezers dit avontuur met meer plezier als de vorige gaan lezen. Benieuwd of de nieuwe personages een permanente omslag met zich meebrengen.


Waar de Buurtpolitie-strip voorheen echt voor jonge lezers was, is het nu voor jong én oud. Al waren vorige avonturen ook niet onaangenaam om lezen voor volwassen lezers. Toch zorgt de komst van Indy en Vince voor een andere, betere sfeer zonder de humor te verliezen.


8/10


© Game4Me

Comments


bottom of page