top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Buurtpolitie #16 - De Comeback

Reeks: De Buurtpolitie

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002275500

Prijs: €6,99


Ondanks het vertrek van Koen Baetens bij De Buurtpolitie blijft de reeks razend populair. Andy Peelman mag dan wel de meest populaire acteur uit de reeks blijken: de serie blijft mensen boeien. En de strips evenzeer. Pluspunt aan de strips: daar is inspecteur Koen Baetens nog in aanwezig. Ook deze maand, met De Comeback.


De humor in de Buurtpolitie-strips is vaak absurd, en nu lijkt het ook absurde vormen aan te nemen. Zanger Eddy Melody lijkt verrezen. De favoriete zanger van Tante Maria - en vele anderen - lijkt uit het graf gekropen en wordt her en der gezien. Als outfit krijgt dit personage een Elvis-vibe, wat lijkt te spelen met de complottheorieën dat hij zelfs anno 2022 nog ergens rondloopt. Maar in deze strip is hij dus - zogezegd- verrezen en lijkt hij één doel te hebben: zijn moordenaar ontmaskeren.

Dat zorgt best voor een interessant avontuur, al is het allemaal weinig realistisch, maar dat hoeft ook niet in zulke strips. Dat er een thrillerelementje bijkomt zorgt ervoor dat het een page turner is en het verhaal heel vlot leest en vooruitgaat. Wat je natuurlijk snel aan het einde, pagina 32, doet komen. Maar het is toch weer een fijn avontuur voor in de collectie.


Fans van de buurtpolitie zullen blij zijn dat Koen Baetens nog meedoet in de strips, en ze zullen even blij zijn met dit leuke, vlotte avontuur dat toch meer dan voorgaande Buurtpolitie-avonturen, een thrillerkantje meekrijgt.


7/10


© Game4Me

Comments


bottom of page