top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Buurtpolitie #15 - De Dikke, De Dunne en De korte

Reeks: De Buurtpolitie

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002272097

Prijs: €6,99


Naast F.C. De Kampioenen is er al bijna twee jaar nog zo'n zekerheid die met regelmaat van de klok in de boekhandel te krijgen: een nieuw avontuur van De Buurtpolitie. Nog altijd erg populair, én een nieuwe reeks die onderweg is. Weliswaar zonder Inspecteur Koen Baetens. Wie Andy Peelman zijn personage echter niet kan missen, heeft de strips nog.


Want samen met zijn collega's zit hij weer vervat in een enorm misverstand. De commissaris wil iedereen bijscholen over hacken en cyber security, maar net op dat moment vallen de lichten uit, blijken de smartphones gestolen en de vaste telefoon niet te werken. Dat levert grappige toestanden op, mede dankzij de kuisvrouw, maar eigenlijk is het allemaal wel héél makkelijk en laat het verhaal voldoende gaten om je iets bij af te vragen. Doe een venster open en ga buiten,

bijvoorbeeld. Ook de titel is wat misleidend, wat De Dikke, De Dunnen en De Korte zijn iets dat pas naar het einde toe in het verhaal een rol komt spelen. Al is het wel leuk om nog eens te duiken in het verleden van de commissaris. Maar ondanks de humor die zéker aanwezig is, en dat gegeven van de commissaris zijn verleden is het een iets te makkelijk en minder avontuur dan anders.


Dat de Buurtpolitie-strips altijd plezant zijn, is zeker. Maar dat wil niet zeggen dat het allemaal zo lui moet zijn. Een iets minder verhaal dus, een matige strip maar desondanks grappig genoeg om met goesting uit te lezen. Maar deze reeks kan wel beter.


6/10


© Game4Me

bottom of page