top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Buurtpolitie #14 - Des Duivels

Reeks: De Buurtpolitie

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002272080

Prijs: €6,99


De Buurtpolitie is weer van de partij met een nieuw stripavontuur. De Buurtpolitie is een beetje de moderne versie van De Kampioenen. Geliefd bij jong en oud, herkenbare figuren, bisocoopfilms, eindeloze herhalingen op televisie en stripavonturen. De strips gaan als een trein en ook deze maand is er eentje bij.


Dit avontuur van de Buurtpolitie begint bij de pastoor die een lelijke val maakt in de kerktoren. Het is het begin van een paar momenten dat je als lezer op het verkeerde been gezet wordt. is de pastoor betrokken bij de rituele moorden of niet? Rituele moorden, ja. Dus misschien iéts minder geschikt voor de jonge lezertjes. Naar het einde toe wordt dat wel opgelost, maar alles daartussen is toch iets gruwelijker dan anders.





De rituele bloedmoorden en een krankzinnige pastoor is eens iets volwassener en anders voor de buurtpolitie-strip en dat kunnen we als lezer wel smaken. Dat de schrijver ons ook even op het verkeerde been zet en het spannend weet te houden tot het einde verdient ook een pluim. Zeker omdat ten midden van al dat de humor zeker en vast aanwezig blijft. Dit is één van de betere Buurtpolitie-strips tot op heden.


De jongste lezertjes gaan het misschien eventjes eng vinden, maar er wordt duidelijk ook rekening gehouden met het feit dat er ook oudere lezers zijn voor de Buurtpolitie-strips. Een goed verhaal, toffe humor en iets gruwelijkere thematiek maken er een cool avontuur van.


8/10


© Game4Me

bottom of page