top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Buurtpolitie #13 - Gauwdief 2.0

Reeks: De Buurtpolitie

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002272073

Prijs: €6,99


De Buurtpolitie van VTM blijft een fenomeen. Ooit gestart als een serieus waargebeurde verhalen-programma, maar nu een heus kinderprogramma dat uitmondde in bioscoopfilms, het BV-schap van een van de echte agenten in de reeks met Koen Baetens én een stripreeks. Nummer dertien al. Ongeluksgetal?


Het nummer dertien is inderdaad een ongeluksgetal, maar dat geldt gelukkig niet voor het nieuwe nummer van De Buurtpolitie. Het verhaal is niet té moeilijk, maar het legt wel wat meer creativiteit aan de dag dan veel van de verhalen in de reeks. Een evolutie die zich al enkele strips doorzet en dat juichen we toe. Een beroemde muurklimmer wordt veroordeeld voor diefstallen en na zijn enkelbandveroordeling lijken er zich copycats te vormen.





Het verhaal brengt natuurlijk heel wat humor met zich mee, enkele absurde situaties en elementen, maar de manier waarop de zaak zich afwikkelt is wel goed gevonden. Zeker de jongere lezers gaan bij het verslinden van dit verhaal verrast zijn door de afloop. Als er één ding zeker is, is dat de nummer dertien-vloek niet van toepassing is bij De Buurtpolitie, want dit is weer een tof, amusant verhaal.


De Buurtpolitie weet de sfeer van zijn televisieafleveringen goed te projecteren in de stripverhalen en dat is ongetwijfeld één van de reden waarom de strips zo goed werken. Ook nu is het een fijn, niet te moeilijk verhaal maar worden ze elk avontuur wel wat innovatiever.


7,5/10


© Game4Me



bottom of page