top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Buurtpolitie #11 - Schijn Bedriegt

Reeks: De Buurtpolitie

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002269974

Prijs: €6,50


De Buurtpolitie blijft, en we zeggen het elke keer opnieuw, enorm populair. Of het nu nieuwe afleveringen of heruitzendingen zijn: het blijft een sterk bekeken programma op VTM. De FC De Kampioenen van een nieuwe generatie, zo lijkt het. Ook de stripreeks blijft boomen, met al een elfde avontuur.


In dit avontuur is de kuisvrouw van het politiebureau, Gonda, zowaar een spil in het verhaal. Ze zoekt de liefde op Tinder, komt een Denis tegen en het klikt. Tegelijk is de ploeg bezig een drugsbende op te rollen en Denis lijkt wel hard op Denis die de politie zoekt. Dat zorgt voor een hilarisch avontuur vol misverstanden. Lachen geblazen dus voor klein én groot.

Een sterrenrol is ook weggelegd voor Koen. We zien hem dit avontuur niet heel veel, maar hij heeft een undercover cursus gevolgd en dat levert hilarische vermommingen op, maar Gonda weet door die misverstanden met haar Denis die undercover momenten vakkundig te dwarsbomen. Een lollig verhaal dus, doorspekt met FCDe Kampioenen-achtige misverstanden.


Een strip van De Buurtpolitie stelt zelden teleur en doet dat ook nu niet. Het is vooral heel erg luchtig en simpel, met slapstick-humor die werkt voor klein en groot. Op deze manier lijkt de reeks nog een lang leven beschoren.


7/10


© Game4Me


bottom of page