top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Buurtpolitie #10 - De Zombie

Reeks De Buurtpolitie

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002269967

Prijs: €6,99


Het gaat hard voor de stripreeks van de buurtpolitie! De luchtige, humoristische reeks gebaseerd op de VTM-reeks zit ondertussen al aan zijn tiende nummer. De strips zijn natuurlijk altijd wat absurder dan de reeks, en geen enkel avontuur stelde teleur. Deze keer heet het avontuur 'De Zombie'.


Een onheilspellende, ietwat enge titel natuurlijk, maar uiteraard loopt het met het verhaal niet zo'n vaart. Het doelpubliek is en blijft jong en dus zijn enge elementen beperkt. Het draait allemaal rond een moesson regenbui die straten blank zet, en een auto die in de rivier belandt. De chauffeur is spoorloos. Dat draait uit op enkele grappige situaties en insinuaties van stripland's favoriete politiekorps.






Eén van die insinuaties is dat de chauffeur een zombie zou zijn. Vandaar de titel. Het blijkt echter iets heel anders, en die conclusie, wat we hier niet zullen verraden, is eentje die wel goed geworteld is in de realiteit. Een plausibele uitleg voor een strip die anders absurde humor en situaties heeft. Een vermakelijk avontuur, zonder meer.


De Buurtpolitie-strips blijven uit hetzelfde vaatje tappen waar het al negen keer uit tapte. En het is een recept dat werkt. Don't fix what isn't broken. Een gezegde dat klopt voor deze reeks. Vermakelijk.


7,5/10


© Game4Me

bottom of page