top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Buizerd #1 - Schattenjacht


Reeks: De Buizerd

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN: 99789462108837

Prijs: €19,99


Piratenverhalen blijven de mensheid toch boeien. Het geromantiseerd beeld dat films als Pirates of the Caribbean ophangen, klopt natuurlijk niet. Er was vooral veel dood, ellende en weinig reden om lachen. Toch fascineert de piratentijd en zijn schatten, en dan vooral die van Olivier Levasseur.


Berucht is een term om piraten te omschrijven, en dat geldt zeker voor Olivier Levasseur. Veroordeeld tot ophanging, maar net voor zijn dood nog een ketting het publiek ingooien met een geheime boodschap die de locatie van zijn verborgen schatten bevatte. Ook dat moment wordt getoond, maar het gaat toch vooral om het leven van Levasseur en zijn schatten zelf. We gaan dus na de opening terug in de tijd om te zien hoe hij schatten verborg. Dat wordt vooral vergezeld van uitstekende tekeningen en een coole stijl, maar piratenactie valt er niet echt te rapen.



We willen zwaardgevechten zien, boten die gekaapt worden, hevige gevechten om goud en juwelen, maar dat ontbreekt toch wel enorm in dit eerste deel van het tweeluik. Een bewuste keuze om de focus te houden op Levasseur en zijn missie om zijn schatten her en der te verbergen? Misschien, maar dat maakt ook dat het tempo van het verhaal wel heel laag ligt en sommige stukken soms te lang duren. Gelukkig blijft het wel interessant en komen we leuke dingen te weten zoals dat hij voor elke schat een andere crew meenam en ze het allemaal niet overleefden. Bovendien is de tekenstijl cool genoeg om ons naar de laatste pagina te loodsen. Maar we blijven hopen op méér actie in deel 2.


Weinig echte actie en vooral focus op het verhaal. Een gewaagde keuze van Jean-Yves Delitte, en wel eentje die zorgt voor een gebrek aan tempo. Hopelijk wordt dat in het tweede album opgelost, maar ondertussen blijft dit het wel waard om te lezen.


7/10


© Game4Me





bottom of page