top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Blauwbloezen #66 - Irish Melody


Reeks: De Blauwbloezen

Uitgeverij: Dupuis

Pagina's: 48

ISBN: 9789031440191

Prijs: €8,99


De avonturen van Chesterfield en Blutch als Blauwbloezen gaan niet snel vervelen. De reeks komt ook niet om de haverklap uit met een nieuw avontuur, dus de honger naar nieuwe Blauwbloezen-strips wordt daardoor wel aangescherpt. Krijgen we weer een tof en leerrijk avontuur?


De Blauwbloezen-strips werken zo goed, omdat er een leuke historische grondslag ligt aan de verhalen die een iets ouder leespubliek aanspreken, maar het is zo goed verpakt in grappige momenten, dat het de jeugdige striplezer ook aanspreekt. Ook nu weer. Leerrijk als het op de nationale feestdag van Ierland aankomt, Saint Patricks Day. Chesterfield komt een Ier tegen die denkt dat hij zijn iemands neef is, en Chesterfield gaat helemaal op in alles wat Iers is.

Dat levert een fijn avontuur op waar best wel iets leerrijk in zit, maar gaat toch uiteindelijk weer over de vriendschap die Blutch en Chesterfield met elkaar delen. Want uiteindelijk zitten ze in verschillende kampen die tegenover mekaar komen te staan, zonder dat ze dat eerst weten. De reis daarnaartoe is verhaalgewijs niet altijd even solide, maar de grappen, gecombineerd met het factuele van Saint Patricks Day, maakt van deze Blauwbloezen één van de meest vlotte, leuke strips in de reeks in lange tijd.


De Blauwbloezen zijn altijd wel fijn om lezen, maar Irish Melody leest om één of andere reden nog veel vlotter. Het blijft humor en feiten zoals steeds leuk combineren en geeft vooral meer van hetzelfde, en dat is in dit geval zeker en vast niet erg.


8/10


© Game4Me

Comments


bottom of page