top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: De Beestenburcht #3 - De Nacht der Rechtvaardigen


Reeks: De Beestenburcht

Uitgeverij: Casterman

Pagina's: 72

ISBN: 9789030377610

Prijs: €9,99


De Beestenburcht heeft zich in zijn eerste twee albums opgeworpen als een erg knappe vertelling van een heleboel dieren die op een verlaten boerderij zich gedragen als een metafoor voor de maatschappij. Iemand die de plak zwaait, zich verrijkt en de rest die zwoegt en lijdt. Maar de dieren proberen in opstand te komen. Werpen ze Silvio eindelijk omver?


De Beestenburcht klinkt niet als een gemene titel, maar de reeks schuwt de zware en gruwelijke momenten niet. Zo begint ook dit nieuwe deel, met een Flashback waar een jonge Silvio door zijn benen zakt omdat hij de kar niet meer kan trekken en dat moet zijn mama bekopen. Een zwaar begin, maar ook eentje dat meer inkijk biedt in waarom hij zelf zo wreed is. Trauma's die hij moet meedragen. En dat geloof je ook als lezer. Dat je het gelooft, pleit voor het uitstekende schrijfwerk dat toch wel verricht is met De Beestenburcht.


De rest van dit deel draait vooral om hoe Miss B de andere dieren probeert te overtuigen om in opstand te komen tegen Silvio. De eerste twee delen toonde veel wreedheden en dat komt tot uiting in dit deel. De angst zit er goed in bij de dieren en dat komt ook goed over in de tekeningen. Want buiten een uitstekend verhaal dat ook hier weer goed vervolg krijgt, is het ook een reeks die heel knap getekend wordt. Het verhaal lijkt trouwens nog een positieve draai te krijgen, maar het einde doet alweer uitkijken naar het vierde deel en hoe het verhaal dan weer zal verlopen.


De Beesteburcht blijft een uitstekende reeks die het verhaal van de dieren die leven onder het juk van Silvio goed brengt. De knappe tekeningen en uitstekend uitgeschreven personages zorgen voor een stripreeks die elk deel weer boeit.


8/10


© Game4Me

Comments


bottom of page