top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Dad #7 - De Stille Kracht

Reeks: Dad

Uitgeverij: Dupuis

Pagina's: 48

ISBN: 9789031438907

Prijs: €7,50


Men heeft het wel vaak over alleenstaande moeders, maar alleenstaande vaders hebben het vaak net zo moeilijk. In dat opzicht zal de reeks 'Dad' herkenbaar zijn. In dit zevende album volgen we het vaderfiguur en zijn vier dochters opnieuw. Is het alweer een combinatie van humor en herkenbaarheid?


De strip Dad komt telkend met paginalange 'gags' en dat is deze keer niet anders. Elke pagina wordt er wel een andere situatie aangehaald, en deze keer is er ook een rode draad. Die rode draad is het oogje dat hij heeft op de dokter en de financiële problemen die gepaard gaan met drie dochters alleen op te voeden. De rode draden worden vergezeld van de nodige grappen, waardoor de serieuze onderwerpen toch een lichte toon meekrijgen.





Wat leuk is, is dat de meeste situaties heel herkenbaar zijn. Kinderen die bezig zijn met YouTube en views, verslaafd zijn aan hun smartphone en baby's die alles nazeggen en grappig uit de hoek komen met onvolledige woorden. Je moet dus geen alleenstaande vader zijn om de situaties te herkennen, en de humor is elke keer weer geslaagd. Als gag album toch weer een leuke strip om in je collectie te hebben.


Het is nog maar het zevende nummer uit de 'Dad'-reeks van Nob, maar het voelt aan alsof deze reeks al enorm lang meegaat. Dat ligt misschien aan de herkenbaarheid van de situaties, het gemak waarmee het leest, of de humor die tijdloos is. Hoe dan ook is het een fijne strip.


7,5/10


© Game4Me

bottom of page