top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Camille #2 - In Vuur en Vlam


Reeks: Camille

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN : 9789002279539

Prijs: €7,99


Camille is zonder twijfel één van de populairste Vlaamse zangeressen van de laatste paar jaar. Haar single vuurwerk was mega populair, en als mijn dochter een graadmeter is, lopen er veel kinderen rond met brooddozen, koekendoosjes en drinkbussen van Camille. Het merchandisingfenomeen heeft sinds kort ook een eigen stripreeks.


Camille heeft een vrolijke, kleurrijke persoonlijkheid en dat straalt ook af in de stijl van dit stripboek. Wat kleiner dan een normaal formaat strip - ook Camille is kleiner dan gemiddeld - en heel erg uitbundige en kleurrijke tekeningen. Eigenlijk alles wat je nodig hebt om de doelgroep van Camille te verleiden om te lezen en vooral te zeuren rond hun ouders hun hoofd, wanneer ze het in de winkelrekken zien liggen. Het verhaal zelf is vrij simpel, maar dat kan je verwachten gezien de doelgroep.

Een kaars zorgt voor brandschade bij Camille haar ouderlijk huis en ze moeten bij de grootouders gaan logeren, waar een sleutel gevonden wordt van een ruimte die wel eens het nieuwe repetitielokaal kan worden. Op die manier blijft de focus in de Camilleverhaaltjes wel muziek en familie, net als in het echt. Dat is iets dat strips rond bekende figuren soms vergeten. Daar wordt het vaak teveel fictie en is de focus onecht. De Camillestrips zijn vlotte avontuurtjes waar de lezertjes Camille in herkennen. Ook nu weer.


Deze tweede Camille-strip gaat ongetwijfeld weer heel wat lezertjes aantrekken. Ze herkennen hun favoriete zangeres in dit verhaaltje, waar familie en muziek centraal staan. Het leest vlot, de personages zijn leuk en Camille blijft geloofwaardig.


7,5/10


© Game4Me


Comments


bottom of page