• Game4Me

Comic Review: Buck Danny #59 - Skyborg


Reeks: Buck Danny

Uitgeverij: Dupuis

Pagina's: 48

ISBN: 99789031439997

Prijs: €8,99


'Dog fights', vliegtuiggevechten met gevechtspiloten, zijn nog altijd populair. Dat heeft het vervolg op Top Gun, met Tom Cruise, deze zomer wel bewezen. Stripliefhebbers hadden die film natuurlijk niet nodig om te weten dat vliegtuiggevechten nog populair zijn. Dat bewijst het succes van de stripreeks Buck Danny natuurlijk al jaren.


Ook deze maand worden we verblijdt met een nieuw verhaal rond Buck Danny en zijn makkers. Ze worden opgeroepen voor een nieuwe opdracht: het uitdagen en testen van een nieuw soort gevechtsvliegtuigen, bestuurd door... AI. Een verhaal dat perfect past in moderne tijden en al snel de hedendaagse problemen van de constante technologische vooruitgang. Alles wat computergestuurd is, kan immers foutjes bevatten, gehackt worden en noem maar op. Skyborg - haalt de titel van de strip zijn mosterd bij Terminator's SkyNet? - probeert al die elementen in een spionage / thrillerverhaal te stoppen en slaagt er toch in een spannend verhaal te brengen.

Het verhaal brengt het wel met mondjesmaat. Eerst lijkt er gewoon iets fout te lopen in de AI bestuurde gevechtsvliegtuigen, daarna lijken de twee AI vliegtuigen een piloot in de val te lokken en uiteindelijk blijken ze gehacked. De gevechten worden goed getekend en ogen heel erg spannend. Het enige minpuntje is hoe een bepaald personage niet bepaald slim overkomt in het spionagegedeelte van het verhaal, maar voor het overige is het een spannende thriller met hedendaagse thema's die een goed Buck Danny-verhaal opleveren.


Buck Danny blijft een sterke reeks en deze keer krijgen we ook een modern verhaal voorgeschoteld. Als het gaat over AI en technologie worden er vaak slechte scenario's naar voren geschoven en die worden toch wel verkent in dit verhaal.


8/10


© Game4Me