top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Buck Danny 1/2 - De Piloot met de Gebroken Vleugel

Reeks: Buck Danny

Uitgeverij: Dupuis

Pagina's: 48

ISBN: 9789031439829

Prijs: €8,99


Buck Danny is een oerklassieker onder de strips en ook deze maand maken we weer nieuwe avonturen mee in zijn levensloop. Deze keer nemen Yann en Guiseppe De Luca de tekeningen en het scenario voor hun rekening in de Origins-reeks.


Het nieuwe avontuur begint vrij rustig én dramatisch tegelijk. Na zijn laatste missie gaat hij thuis op bezoek, maar zijn vader blijkt overleden. Een vader waar Buck geen goede relatie mee had. Dat zet meteen de toon voor later in het avontuur, wanneer de actie losbarst en Buck in de handen valt van de Japanners. Terwijl hij alleen dobbert op de zee in een opblaasbaar bootje komt zijn kindertijd en slechte relatie met zijn vader weer boven.





Interessant om iets te leren over het verleden van Buck. Maar er komt dus heel wat spectaculaire actie in dit avontuur voor, en Buck valt in de handen van Japanner. Dat maakt het eerste van twee delen heel erg spannend. Een echte page-turner, wat niet makkelijk is voor een strip om te bewerkstelligen. Maar Yann doet het dus wel met zijn scenario, terwijl De Luca met zijn tekeningen de klassieke stijl weet te behouden. Een topavontuur.


Dit nieuwe tweedelige avontuur van Buck Danny brengt drama, spanning en actie. Een goede cocktail die ons 48 pagina's lang geboeid houdt. Een uitstekende strip die de fans van het eerste uur zullen verslinden. Een prima staaltje scenarioschrijven van Yann.


8,5/10


© Game4Me



bottom of page