top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Blauwbaard


Reeks: One Shot

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 120

ISBN :9789002279669

Prijs: €24,99


Parijs is een stad die tot de verbeelding spreekt. De Stad van romantiek, en ze wordt ook wel eens de lichtstad genoemd. Parijs is groot, en zijn inwoners eclectisch. En dat laatste is net wat we krijgen in het nieuwste verhaal van Camille Benyamina.


Saturnine wordt betrokken in een vreemd verhaal, rond een vreemde man die nooit buiten komt. Met één blik en één zin krijgt zij van hem het appartement te huren. Wat ze niet beseft, is dat ze samenwoont met een man die wel erg vreemd is. De lezer wordt meegenomen op een waanzinnige reis in het hoofd van Elimirio. De vreemdste dingen gebeuren en zijn gedrag roept veel vragen op. En dan is er nog de verdwijning van de acht vrouwen die hem voorgaan.
Dat zorgt voor een intrigerend en spannend verhaal, wat haast een romantische stoelendans is tussen Saturnine en Elimirio. Al zegt zij niets te voelen. Maar gaandeweg voel je als lezer dat ze meer en meer betrokken geraakt in zijn denken en doen. Soms onlogisch en niet te begrijpen, zeker wanneer ze besluit te blijven wanneer ze te weten komt wat er met de andere vrouwen gebeurde. Dat zorgt voor een zeer intrigerend verhaal, dat vergezeld wordt door een even intrigerende tekenstijl.


Blauwbaars is een stripboek, striproman, die je in één ruk gaat uitlezen, ondanks de 120 pagina's. Het is een heel boeiend verhaal met heel boeiende figuren. De tekenstijl complimenteert dat verhaal en zorgt voor een schitterend geheel.


9/10


© Game4Me

bottom of page