top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Blackbeard #2 - Mijn Dood is Zoet

Reeks: Blackbeard

Uitgeverij: Glénat

Pagina's: 48

ISBN: 9789462941496

Prijs: €17,99


We zijn 2022, maar eind 2020 verscheen het eerste deel van het tweeluik Blackbeard. Dat is ondertussen méér dan een jaar geleden. Een jaar en drie maand om precies te zijn. Gefascineerd door de piratentijd als ondergetekende is, las ik met veel 'goesting' en plezier deel 1. Het was fenomenaal. Kan deel twee voor méér leesplezier en indrukwekkende tekeningen zorgen?


Het is nog steeds schrijver Daniel Defoe die het verhaal van Blackbeard en zijn overlijden optekent aan de hand van de getuigenis van een gevangene. We zien Blackbeard Charlestown aanvallen. Een bekend ding in de piratengeschiedenis, die ook hier weer uitstekend wordt verteld en vooral op indrukwekkende wijze wordt geïllustreerd. Wat dit verhaal ook illustreert, is de slinkse man die Zwartbaard was. Met een list slaagt hij er in met minieme middelen Charlestown op de knieën te brengen, al moet hij gauw weer vluchten wanneer de Engelsen hem op de hielen zitten.





Het is een verhaal uit twee delen, dus er wordt naar de dood van Zwartbaard gewerkt. Best jammer, want in dit tweede deel duiken Bonne Anny en Calico Jack op, twee interessante historische piraten, waar dan jammer genoeg niets mee gedaan wordt. In plaats daarvan krijgen we de laatste stuiptrekkingen van Zwartbaard, die naar North Carolina trekt en de Queen Anne's Revenge in een zandbank parkeert. Het is daar waar Zwartbaard zijn Waterloo is, wat ook weer prima in beeld wordt gebracht en geen detail gespaard blijft. Het tweede, afsluitende, deel is even indrukwekkend als het eerste.


Dat er over Zwartbaard nog veel meer verteld kan worden is een zekerheid, maar een verhaal in twee delen heeft zijn charmes. Het gaat tot de essentie en brengt visueel indrukwekkende pagina's tot leven die de hardheid van het piratenbestaan tonen en Zwartbaard zijn verhaal afsluiten.


9/10


© Game4Me

bottom of page