• Game4Me

Comic Review: Alex Senator #13 - Het Hol van de Minotaurus

Reeks Alex Senator

Uitgeverij: Casterman

Pagina's: 48

ISBN: 9789030377160

Prijs: €10,99


Alex is een figuur die al sinds de jaren '50 een stripreeks draagt, maar heeft daar in de voorbije jaren een aantal reeksen bijgekregen zoals Reizen van Alex en deze reeks: Alex Senator. Het dertiende album alweer in deze reeks, die de geschiedenis van de Romeinen verkent en ons doet kennis maken met allerhande mythen en sagen.


In dit verhaal reizen Alex en zijn vrienden opnieuw naar Thera, een gebied waar ze al eens geweest zijn. Het is altijd tof wanneer stripreeksen callbacks doen en bepaalde dingen doen terugkomen, wat vooral voor langdurige Alex-fans cool zal zijn. We zien ook onder meer Deucalion terug en vrijwel meteen wordt het heel erg avontuurlijk. Het begint met een bloedbad, dat dient als 'foreshadowing' en al snel zien we Alex, Deucalion en co. in een storm die hen initieel in goed gezelschap brengt, maar het gaat al snel van kwaad naar erger.

Alex en co. komen in allerhande situaties terecht. Gevangenschap, gevechten... en elke situatie weet de schrijver spannend te maken, tegelijk maakt de tekenaar het even spannend met geweldige tekeningen en goede invalshoeken. Alex mag dan in dit avontuur wel het Hol van de Minotaurus zoeken, de weg ernaar toe lijkt even gevaarlijk. Het verhaal zit nog meer dan anders volgestouwd met gevaarlijke dingen die het verhaal action-packed en spannend maken. Het is heel moeilijk om het avontuur even aan de kant te leggen ,zonder het in één ruk uit te lezen, wat het zonder meer één van de beste avonturen in de reeks maakt.


De verhalen die Alex meemaakt, eerst als jongeman en nu als senator, zijn knotsgek, actievol en volgestouwd met historische dingetjes, maar ze blijven goed en ze blijven boeien. Zozeer zelfs, dat dit het beste avontuur van de reeks Alex Senator geworden is.


8,5/10© Game4Me