top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Alex Senator #11 - De Slaaf van Khorsabad

Reeks: Alex Senator

Uitgeverij: Casterman

Pagina's: 56

ISBN: 9789030376880

Prijs: €10,99


De Alex-reeks, waarvan we zopas nog een nieuw avontuur van recenseerde, is eentje met een leuke historische inslag, sterke personages en avontuurlijke... euh... avonturen. Een tijd terug begon Casterman ook met de reeks Alex Senator, die zich afspeelt op een later ogenblik in Alex zijn carrière, als Senator dus. Ondertussen zit deze reeks al aan het elfde nummer.


In dit nummer komt Alex serieus in de problemen. De Karpaten ontvoeren hem en willen dat hij hen leidt naar de verloren schat van Khorsabad. Het wordt dus weer een heel erg spannend en avontuurlijk nummer. De oudere Alex herkent in één van zijn mede-ontvoerden de jonge Enak. Hij neemt die jongen onder zijn vleugels en samen proberen ze de Karpaten af te weren. Een goed avontuur, heel actievol en het draait ook om mythes en vloeken.





Er zit heel wat verpakt in dit avontuur, net als een verhaaltwist die het hele avontuur dat je tot dan toe las op zijn kop zet. Een sterke verhaaltwist die niet echt voorspelbaar is en vooral stoelt op Alex zijn persoonlijkheid om mensen te helpen en te beschermen. De Alex Senator-strips zijn doorgaans wat trager, maar daar valt in dit avontuur niets van te merken.


De Senator-strips zijn doorgaans iets minder avontuurlijk, maar in De Slaaf van Khorsabad zien we een actievol nummer met mythes en legendes en een Alex die weer de Alex is van in zijn jonge dagen. Een sterk avontuur.


8/10


© Game4Me



bottom of page