top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Alex #39 - De God Zonder Naam

Reeks: Alex

Uitgeverij: Casterman

Pagina's: 48

ISBN: 9789030376910

Prijs: €8,50


De voorbije maand was een hele goede maand voor de strip. Er verschenen enkele on-shot toppers, maar ook langer lopende reeksen als De Blauwbloezen kwamen meteen sterk nieuw avontuur. Ook Alex, en binnenkort Alex Senator, komt met een nieuw avontuur.


Het verhaal wordt in de eerste pagina's van context voorzien door Romeinen die discussiëren of Caesar van plan is zijn keizerschap in Koningschap om te vormen. Om dat mee mogelijk te maken heeft Caesar Enak en Alex als ambassadeurs naar de Sarmaten gestuurd om een bondgenootschap te vormen. Strips met historische grondslag zijn vaak interessant en dat is bij dit ondertussen weer 39ste nummer van Alex niet anders.





Historisch natuurlijk niet accuraat, maar de historische context zorgt voor erg boeiende avonturen. Hier zien we een clan die mensen offert, waar vrouwen meestrijden, waar ze een God Zonder Naam hebben... geen throwaway-feitjes, maar zaken die in het avontuur hun invloed hebben terwijl Alex van hot naar her gesleurd wordt. Er zijn zelfs callbacks naar twee avonturen geleden, en dat zorgt voor een meerwaarde voor de trouwe lezer. Een avontuurlijk, goed nummer van begin tot eind.


De Alex-reeks bevat heel wat leuke avonturen, net als de spin-offs Senator en De Reizen Van dat hebben, maar deze hoofdreeks blijft de beste. Een boeiend avontuur langs heel wat culturen en spanning die opgedreven wordt naar het einde toe.


8,5/10


© Game4Me

bottom of page