top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: A Christmas Carol


Reeks: One Shot

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 80

ISBN: 9789462108554

Prijs: €19,99


A Christmas Carol van Charles Dickens moet één van de meest vertelde en bewerkte verhalen zijn over Kerst die ooit verschenen is. Er verschenen films over - onder andere eentje met Jim Carrey en ook Will Ferell en Ryan Reynolds bewerkte het verhaal in de AppleTV+ film 'Spirited', en nu is er weer een nieuwe comic over het oeroude verhaal.


In deze nieuwe bewerking is Ebenezer Scrooge geen oude man, maar een jonge vrouw die heel wat succes heeft en naar aloude gewoonte van het verhaal, niet veel van Kerst moet hebben. Deze strip geeft wel een blik op de jeugd van Scrooge, en hoe het komt dat zij vindt dat Kerst en alles daarrond onzin is. Het is een goede insteek en de bewerking leest vlot. Alleen is het genderbenden van Ebenezer Scrooge zonder enige meerwaarde, al stoort het ook hoegenaamd niet.

Het verhaal probeert wel meerwaarde te geven aan het genderbenden, maar dat lukt dus eigenlijk niet. Maar dat het verhaal van A Christmas Carol, met de 'ghosts of Christmas Past, Present en Future, nog steeds enorm overeind blijft is een feit. Deze bewerking is niet alleen sterk uitgeschreven, maar ook de art is erg knap. De tekeningen stralen kerstsfeer uit en begeleiden het sterke verhaal prachtig van pagina één naar pagina tachtig.


A Christmas Carol is een verhaal dat nooit verveeld of amper slecht verteld kan worden. De prachtige tekeningen en de insteek om naar haar verleden te kijken hoe zij Kerstmis onzin begon te vinden is leuk. Een mooie strip voor dit eindejaar.


8,5/10


© Game4Mebottom of page