top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Worth

Format: Blu-ray Genre: Drama Speelduur: +/- 118 minuten

Regisseur: Sara Colangelo

Acteurs: Michael Keaton, Amy Ryan, Stanley Tucci, Tate Donovan, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels Ondertitels: Nederlands

Label: The Searchers


Het is ondertussen twéé decennia geleden: de gebeurtenis waarvan iedereen nog weet waar hij was toen het gebeurde. We spreken natuurlijk over 9/11. Er zijn al heel wat documentaires over gemaakt, films ook bijvoorbeeld over de moedige brandweer, en ook Worth draait rond de verschrikkelijke gebeurtenissen. Maar dan vanuit een ander perspectief dan wij gewoon zijn.


We denken aan de slachtoffers, de hulpverleners en what not, maar er zijn natuurlijk ook de nabestaanden. Op hun verdriet en wat zij krijgen focust de film Worth - originele titel What is Life Worth - en op de jurist Kevin Feinberg die een fonds opstartte op de nabestaanden te vergoeden. Een court room drama dus, meer dan wat anders. Origineel in dat opzicht dat we die kant van het verhaal nog niet verfilmd hebben gezien. En bovenal: met Michael Keaton in de hoofdrol. Keaton is al een jaar of tien aan een heuse comeback bezig die gezien mag worden en ook deze rol speelt hij met verve. Een jurist met een hart? Ze bestaan blijkbaar en Keaton weet het emotionele en rationele die de rol allebei vraagt goed neer te zetten.

De film toont ook de bureaucratie en moeilijkheden die je tegenkomt als je zo'n fonds opzet en nabestaanden probeert te vergoeden. De moeilijke vraag van wat een mensenleven waard is, wordt niet ontweken. Een surreële vraag, eigenlijk. Je kan toch geen waarde zetten op een mensenleven? Toch is het net die moeilijke vraag die de film stelt. Keaton zijn prestatie maakt de film beter, maar op menselijk vlak en emotioneel vlak slaat de film hier en daar de bal mis. Realisme en geloofwaardigheid heeft de film te over, maar hier en daar hebben we het gevoel dat er beter nog meer gefocust kon worden op nabestaanden zelf om er nog wat zwaarte en impact aan toe te voegen.


Worth is een degelijke film over een onderbelichte kant van 9/11: namelijk de nabestaanden die zonder hun verloren geliefden verder moeten. Het op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal weet bepaalde dingen goed te brengen, en Keaton speelt de rol van jurist Feinberg heel goed, maar overall mist de film emotionele inleving en gravitas.


7/10


© Game4Me

bottom of page