top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review | Winning Time: The Rise of The Lakers Dynasty


Format: Blu-ray

Genre: Drama, Komedie

Speelduur: +/- 10 X 58 minuten

Regisseur: Payman Benz, e.a.

Acteurs: Quincy Isaiah, Solomon Hughes, John C. Reilly, Jason Clarke, ...

Beeld: 2.35:1

Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, DD 5.1 | Frans Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels

Extra's: Winning Time: Invitation to the Set, The Forum, Winning Time: Horse, Changing the Game, Set Tour and Training Time, The Costumes of Winning Time, Making of

Label: Warner Home Video


NBA basketbal is nog steeds hyper populair, maar de dag van legendes zoals Michael Jordan, Kobe Bryant, Magic Johnson en co. lijken voorbij. Er is Lebron James, maar er is een sprankel magie die er vroeger was, die nu bij de NBA ontbreekt. Dat maakt dat er sterke verhalen te rapen vallen en één van die sterke verhalen is de opbouw van de Lakers dynastie die in de jaren '80 zou ontploffen.


Nee, dit is geen documentairereeks zoals The Last Dance dat was over de succesjaren van Michael Jordan en zijn Chicago Bulls. Het is een echte dramareeks zoals alleen HBO ze kan maken: vol authenticiteit, tjokvol sterke acteerprestaties en een beeldregie die het verhaal als geen ander overbrengt. Daarmee vallen we dus met de deur helemaal in huis: Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty is een topreeks. Vanaf aflevering 1 ben je geboeid hoe Jerry Buss als vastgoedmakelaar The LA Lakers overneemt en er alles aan wil doen om er een topper van te maken en de kampioenring binnen te halen. Dat valt samen met de opkomst van Magic Johnson als rookie in een team met een ervaren captain als Kareem Abdul-Jabbar en dan weet je dat je een interessant verhaal hebt.





Niet alleen is het verhaal uitstekend uitgeschreven, elke vertolking klopt. John C. Reilly is fenomenaal als Jerry Buss, een man die zich omring met mooie vrouwen, geld uitgeeft alsof het water is en ondertussen in toom moet gehouden worden door zijn moeder. Maar ook de twee debutanten die in de huid van Magic Johnson en Abdul-Jabbar kruipen zijn erg sterk. Nooit acteerden deze twee mannen, maar beide brengen ze de juiste energie naar de rol. Zelden twee debutanten zo sterk zien acteren. Ook de productie is fenomenaal. Alles ziet er authentiek uit en de regisseur koos, net zoals in de Elvis-film ervoor, om bepaalde scènes een filter te geven alsof het beelden zijn van vroeger. Dat brengt bij aan de geweldige sfeer die aan deze geweldige reeks hangt.


Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty is een gewéldige reeks. Alweer weet HBO een schitterend drama te brengen waar acteurs op de toppen van hun tenen staan te acteren en waar alles er gewoon authentiek en geweldig aan uitziet. Een must-see voor basketbalfans én liefhebbers van een sterke dramareeks met een klein vleugje humor.


9/10


© Game4Me

bottom of page