top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Watchmen - HBO Limited Series

Format: Blu-ray Genre: Actie, Drama Speelduur: +/- 9 X 60 minuten

Regisseur: Nicole Cassell, e.a.

Acteurs: Regina king, Jeremy Irons, Andrew Howard, Jean Smart, ...

Beeld : 2.39:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, DD 5.1 | Frans, Duits, 2.0 | Spaans

Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Deens, Zweeds, FIns

Extra's: Immortal Vigilante, Adrian Veidt: The Immortal King, Character Trailers, It's Raining Squids, Watchmen: Masked and Dangerous, 2019 Comic-Con, Becoming Sister Night, Alternate History, Watchmen: Unmasked, Andrij Parekh on Directing, Squid Shelter, Anatomy of a Fight Scene, Visual Effects, Notes from the Graphic Novels, Rorschach Featurette,

Label: Warner Home Video


Als comic is Watchmen één van de meest geliefde graphic novels in het superhelden-genre, vooral omdat het ietwat atypisch is aan het superheldengenre. De film uit 2009, geregisseerd door Zack Snyder, was dan ook fantastisch. Nu, dik tien jaar later, komt HBO met een heuse limited series van Watchmen. Kan ook deze verbazen?


Het is in ieder geval zo dat de makers van deze limited series - een fancy manier om te zeggen dat er maar één seizoen van komt - een heel andere aanpak kiezen. Ze nemen een groot aantal elementen uit de Watchmen comic, zoals bepaalde personages en achtergronden, en gaan er hun eigen weg mee inslaan. Wat deze reeks zéker is, is een sociale commentaar op het racisme in de Amerika en de rest van de wereld, en diens racistische verleden. De reeks opent met een waargebeurd feit: de Tulsa Race Massacre uit de jaren '20. Dat is hun startpunt. Dat wordt sterk gebracht en de eerste afleveringen bouwen alles ook goed en overtuigend uit.





Dat een HBO-reeks zijn verhaal goed kan brengen en interessante personages naar voren schuift, zal geen verrassing zijn. Dat deze reeks ook enorm knap is op visueel vlak en qua cinematografie meer brengt dan hey gemiddeld superheldenvehikel zal ook geen verrassing zijn. Deze Watchmen-reeks is bijna op alle vlakken fenomenaal te noemen. Ook doet de cast méér dan zijn werk, met Regina King als uitblinker in een coole leidende rol. Maar is dit Watchmen? Ten dele. Het is niet de pure Watchmen zals je ze kent uit de comic of zelfs de film uit 2009. Het is iets anders, en dan kan je zeggen dat de makers de Watchmen-franchise geïnnoveerd hebben. Wat ons betreft is deze visie op Watchmen een schot in de roos.


Watchmen uit 2009 is een fantastische verfilming, maar deze serie is op zijn geheel eigen manier even fantastisch. Sterke vertolkingen, een HBO-waardig verhaal en een cinematografie die je naar het scherm doet staren. De meningen zijn verdeeld, maar de onze is onverdeeld positief.


9/10


© Game4Me

bottom of page