top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Vikings - Seizoen 6, Deel 1

Format: Blu-ray Genre: Drama, Actie Speelduur: +/- 10 X 45 minuten

Regisseur: Steve Saint Leger, e.a.

Acteurs: Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgard, Alexander Ludwig, Georgia Hirst, ....

Beeld 1.85:1 Taal: DTS-HD Ma | Engels, DD 5.1 | Frans, Spaans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits

Extra's: Lagherta's Legacy, The Creators Audio Commentary, The Best Laid Plans, Deleted Scenes

Label: Warner Home Video


De serie die destijds aangekondigd werd als een nieuwe soort 'Game of Thrones,' maar dan met Vikingen, is bijna aan zijn eind. Vikings komt met het zesde seizoen aanzetten, althans het eerste deel daarvan. Het wordt dus een race naar een einde aan de twist om de troon van Scandinavië. De reeks was tot nog toe heel erg goed. Weet het naderend einde opnieuw het beste te brengen?


Zoals de voorgaande seizoenen begint dit nieuwe seizoen met de 'fallout' van de vorige gebeurtenissen en volgen we vooral verschillende personages die omgaan met wat er gebeurd is. Belangrijk is uiteraard Ivar, die de troon wil bestijgen als heerser van Scandinavië. maar er is zoveel gebeurd, de Vikingen zijn zo verscheurd dat het niet eenvoudig wordt. Er is in dit seizoen heel veel gaande, met Ivar, Lagherta, Hvitserk en co. dat het soms moeilijk is om allemaal te volgen. Het lijkt er op dat de makers nog heel veel willen doen op korte tijd en hier en daar in het verhaal het overzicht verliezen over de verschillende leidraden.

Dat wil niet zeggen dat dit geen goed seizoen is. Vikings blijft ondanks én dankzij zijn ingewikkelde politieke verhaallijnen boeiend. Dan hebben we het ook nog niet gehad over de actie. De actie is altijd sterk en brutaal geweest de voorbije seizoenen en dat is nu niet anders. De actie is wel iets meer gedoseerd dan andere seizoenen, omdat er naar een bepaald verhaalpunt gewerkt wordt, maar de actie is nog altijd van hoog niveau, zowel qua choreografie als hoe het in beeld wordt gebracht. Het is misschien niet het allerbeste wat Vikings laat zien, maar ontegensprekelijk is de actie hetgene dat het Vikingentijdperk sterk op beeld tovert.


Het éérste deel van dit zesde seizoen is 'by no means' slecht. Het is een boeiend verhaal dat afgewikkeld wordt met straffe actie. Anders dan andere seizoenen verliezen de schrijvers soms even de draad en daarom is het niet het béste wat we al van Vikings zagen, maar desalniettemin is dit erg goede televisie en merk je dat er naar een einde gewerkt wordt.


8/10


© Game4Me


留言


bottom of page