top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: The Undoing

Format: Blu-ray Genre: Drama Speelduur: +/- 6 X 60minuten

Regisseur: Susanne Bier

Acteurs: Nicole Kidman, Hugh Jackman, Edgar Ramirez, Lily Rabe, Matilda De Angelis

Beeld 1.78:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels DD 5.1 | Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Deens, Zweeds, Frans, Noors, Fins

Extra's: Nicole Kidman and Hugh Jackman Present The Undoing, Creating the Undoing, Eleven Featurettes

Label: Warner Home Video


Rijkelui lijken voor de gewone mens alles voor mekaar te hebben. Ze komen niets tekort, lachen de hele tijd en vinden een knappe vrouw of een knappe man. Achter die rijke façade spelen zich wel vaak drama's af. In The Undoing is het ook zulk drama dat zich afspeelt tussen rijkelui.


The Undoing is een 'Limited Series' van HBO van amper zes afleveringen. Dat betekent dat het verhaal met een rotvaart vooruit moet gaan. Toch is de eerste aflevering eentje van het trage pad. Desondanks is het een eerste aflevering die de personages sterk opbouwt en gewoon nodig is om de whodunnit-vraag die zich weldra stelt te begrijpen. De vermoorde Elena haar personage wordt erg sterk neergezet in die eerste aflevering, met enkele sterke scènes samen met Kidman's personage Grace. Ook haar personage, samen met Hugh Grant's Jonathan worden goed neergezet. Zowel door de scenaristen als de acteurs. De klasse van Kidman en Grant komt tot zijn recht in de rollen en samen hebben ze een sterke chemie.
Die happy go lucky-sfeer slaat dus om na de moord op Elena. We willen nog niet teveel prijs geven van het plot, dus daar stoppen we. Het verhaal ontwikkelt zich wel heel erg goed. De mate van voorspelbaarheid is heel laag, zoniet onbestaande. Nochtans heb je als kijker na enkele afleveringen duidelijke verdachten en is er één grote verdachte die je niet uit je hoofd krijgt, maar de reeks weet je in die zes afleveringen enkele keren sterk te verrassen. The Undoing is dus een sterk geschreven reeks. Als het over rijke, succesvolle mensen gaat ,zijn er wel wat clichés te rapen, maar de clichés blijven op dat vlak, en trekken zich niet door in het eigenlijke verhaal. Amper zes afleveringen, maar wel boeiend van begin tot einde met straffe acteerprestaties van Kidman, Grant, maar ook van Matilda De Angelis als Elena.


HBO staat meestal garant voor kwaliteit en dat bewijst deze reeks ook weer. Het heeft natuurlijk een sterke hoofdcast met Grant en Kidman, maar dat betekent weinig als het verhaal niet goed is, maar het verhaal is heel erg sterk. Het verhaal wordt perfect opgebouwd en weet het tot het einde spannend te houden. De ontdekking van de reeks is misschien wel De Angelis, een straffe jonge actrice.


9/10


© Game4Me

Comentários


bottom of page